Zet de parelhoen met koud water en een bouquet garni op en pocheer het in
een uurtje gaar.
Haal de parelhoen eruit (houd hem warm), zeef het kookvocht en
kook de groenten hierin (eerst de getourneerde aardappelen, dan de in
ruitjes gesneden wortel en snijbonen en de stukjes bleekselderij).
Haal de groenten als ze beetgaar zijn uit de pan en houd ze eveneens
warm.
Kook het vocht tot 2 dl in, voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft
inkoken.
Pureer een bosje waterkers en voeg dit aan de saus toe voor een mooie
groene kleur.
Monteer de saus van het vuur af met 200 gr ijskoude boter.
Verdeel de parelhoen en de groenten over verwarmde borden en giet de saus
erover.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |