Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Waterzooi van parelhoen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 parelhoen
Bouquet garni
200 gr aardappelen
1 winterwortel
100 gr snijbonen
100 gr bleekselderij

Voor de saus:
kookvocht van de parelhoen
2 dl room
1 bosje waterkers
200 gr boter

Bereiden


Zet de parelhoen met koud water en een bouquet garni op en pocheer het in
een uurtje gaar.
Haal de parelhoen eruit (houd hem warm), zeef het kookvocht en
kook de groenten hierin (eerst de getourneerde aardappelen, dan de in
ruitjes gesneden wortel en snijbonen en de stukjes bleekselderij).
Haal de groenten als ze beetgaar zijn uit de pan en houd ze eveneens
warm.
Kook het vocht tot 2 dl in, voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft
inkoken.
Pureer een bosje waterkers en voeg dit aan de saus toe voor een mooie
groene kleur.
Monteer de saus van het vuur af met 200 gr ijskoude boter.
Verdeel de parelhoen en de groenten over verwarmde borden en giet de saus
erover.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reebiefstukjes met sherry
Konijn met vleesballetjes in roomsaus
Wild zwijnstournedos met peperkorrels
Wild konijn in marinade
Gevulde konijnenbout met spätzle

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes